Vervoerswijzen en Bereikbaarheid – 108 reacties

De verschillende dorpskernen zijn volgens de inwoners over het algemeen goed bereikbaar. Daarnaast kunnen met de auto, trein, fiets of lopend de meeste bestemmingen goed bereikt worden. Op basis van verschillen overwegingen wordt de keuze voor de vervoerswijze bepaald.

De bereikbaarheid van de verschillende dorpskernen wordt door de meeste inwoners als goed of zeer goed ervaren. Er zijn wel enkele kleine verschillen: Bunde is het best bereikbaar volgens de respondenten, Geulle en Ulestraten blijken net wat minder goed bereikbaar.

Er is een groot verschil te zien tussen de bereikbaarheid van verschillende bestemmingen met verschillende vervoerswijzen.

  • Met de benzineauto, trein, fiets en te voet kunnen de inwoners bestemmingen "goed" of "zeer goed" bereiken.

  • Met de scooter/brommer, bus en elektrische auto is dit minder goed of niet van toepassing. Dit betekent dat een deel van de respondenten geen gebruik van deze vervoerswijzen kan of wil maken.

  • Met de bus is het lastiger om verschillende bestemmingen te bereiken. De respondenten die gebruikmaken van de bus geven het vaakst aan dat ze "slecht" of "zeer slecht" naar verschillende bestemmingen kunnen met de bus.

De vervoerswijze die inwoners van gemeente Meerssen kiezen is afhankelijk van verschillende motieven. Uit de response blijkt dat er voor inwoners "altijd" of "vaak" meerdere redenen zijn om op een bepaalde manier te reizen.

  • "Veiligheid", "Reistijd", "Plezier" en "Lichamelijke beweging en comfort" worden het vaakst afgewogen

  • "Duurzaamheid" en "Kosten" zijn niet altijd redenen om met een vervoermiddel te reizen

  • "Laadvermogen" en "Kosten" worden door de kleinste groep gebruikt om de vervoerswijze te bepalen